Goed gekeurd?
Voedsel voor morgenEr bestaan inmiddels meer dan 150 keurmerken: Beter leven, Ik kies bewust, Gezondere keuze, Fairtrade, UTZ, EKO, MSC, VISwijzer om er slechts een paar te noemen. Ook met de beste intenties is het dus niet makkelijk kiezen voor het juiste product. En zelfs dan blijken er dingen mis te gaan. Van paardenvlees in rundergehaktballen, poep op het vlees in slachthuizen tot legbatterij-eieren die als biologisch worden verkocht. Wat zijn de voorwaarden van de verschillende keurmerken? En wie controleert de labels dan? Moeten we ze afschaffen of kunnen ze wel degelijk helpen de transparantie te vergroten en betere keuzes te maken? Met dr. Walter Vermeulen (Milieuwetenschappen, UU) en Vera Dalm (Milieu Centraal).
Sprekers
Over deze serie
Voedsel voor morgen
De transitie naar een duurzaam voedselsysteem is noodzakelijk. Zijn we het kritieke kantelpunt, ‘the point of no return’ al gepasseerd? Is er nog hoop?