Kunnen we ons uit de biodiversiteitscrisis eten?
Weet wat je eetTypisch Nederlands landschap: uitgestrekte landbouwgronden, waar jaar na jaar dezelfde gewassen worden gezaaid en geoogst. We voeden er een hoop monden mee. Maar het wordt steeds duidelijker hoe zwaar de natuur hieronder lijdt. Hoe kunnen we met ons eetgedrag de biodiversiteit redden? Met botanisch filosoof Norbert Peeters (LEI) en ecoloog dr. Pita Verweij (UU).
Reserveer voor het themadiner
Ga voor de volledige ervaring en laat je culinair verrassen! De chef-kok van Restaurant De Zware Jongens stelt een speciaal menu samen met gerechten die aansluiten bij de lezingen. Het driegangendiner begint om 18:00 uur en kost €27,50 (€22,50 voor studenten). Hoe werkt het? Je kunt jouw plekje voor het diner reserveren met een aanbetaling van €15 via de ticketlink. De rest van het bedrag betaal je op de avond zelf.
Let op: de capaciteit is beperkt. Alleen reserveringen voor het diner zijn verzekerd van een plekje voor het programma. Houd de website in de gaten voor de beschikbaarheid.
Sprekers
Over deze serie
Weet wat je eet
Wat valt er te ontdekken wanneer we eten gebruiken als een lens om onszelf en de wereld te onderzoeken?