Met mislukte maïsoogsten tot gevolg leidend tot een wereldwijde voedselcrisis. Want maïs wordt niet alleen door mensen gegeten, maar ook gebruikt om er biobrandstof en diervoeder van te maken. Zo wordt de veestapel gevoed opdat wij vlees kunnen eten. De vleesproductie heeft echter veel nadelen zoals de slechte behandeling van dieren, de kwaliteit van het water dat achteruit gaat en de bedreiging van de biodiversiteit. Als simpele oplossing zou kunnen worden aangedragen dat we een dag in de week geen vlees eten. Ingewikkelder is het kweken van een hamburger gemaakt van kweekvlees. Als het goed is presenteert de Universiteit van Maastricht in november van dit jaar de eerste kweekvleeshamburger. Heeft de vleeseter dan nog wel een toekomst? Vorig jaar organiseerde Studium Generale het symposium 'Een dier om op te vreten' om antwoord te krijgen op deze vraag. Bekijk het middagprogramma hier, waarin verschillende experts het eten van vlees en onze omgang met dieren in een historisch perspectief zetten. Het avondprogramma was een actualiteitendebat over hoe onze omgang met dieren in de toekomst vorm moet krijgen, bekijk het debat hier.
Geen vlees of ander vlees
Leestijd 1 minuut — Ma 20 augustus 2012